Info Buku gi Pret

Speciaal voor de kinderen van District Nickerie (Suriname) is Buku gi Pret: een boekje vol leuke dingen om te doen tijdens de Grote Vakantie. Zit je op een basisschool in Nickerie, dan krijg je het in de laatste week voor de vakantie in de klas. Zo willen we dat onze eigen kinderen de beste aanbiedingen krijgen bij de leukste activiteiten. Van sportclub tot restaurant en van ijssalon tot museum, er zit altijd wel een kortingsactie voor jou bij.


Financieel

Buku gi Pret is gratis voor de kinderen en wordt gemaakt door een team van vrijwilligers: Eunice en Kimy uit Nickerie. Kinderen krijgen met hun eigen Buku gi Pret toegang tot een activiteit of een korting op een product. Organisaties die een activiteit en/of korting aanbieden in Buku gi Pret betalen een klein bedrag. Daarmee kunnen we kosten van de drukkerij, website en Stichting Buku gi Pret betalen. Deze stichting heeft geen winstoogmerk en werkt nauw samen met de andere stichtingen in andere landen.  

 

Internationaal
De initiatiefnemers van Buku gi Pret zijn Ezra en Marga Buys uit Bonaire. Daar heet het 'Buki di pret'. Het idee is geïnspireerd op het 'Jeugdvakantiepaspoort' in Rotterdam. Het "Buki" is in 2018 door hen op Bonaire geïntroduceerd. Sinds 2021 heeft ook Aruba een eigen Buki di pret. En nu is er dus ook een variant in Suriname: Buku gi Pret.