Vraag & antwoord
Hieronder staan de meest gestelde vragen (faq) door kinderen, ouders, docenten en ondernemers. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Wie krijgen Buku gi Pret?
Ieder kind dat op een basisschool in Nickerie zit krijgt Buku gi Pret. Het is niet voor toeristen of andere bezoekers. Op Bonaire en Aruba krijgen de kinderen ook zo'n boekje. Daar heet het Buki di Pret.

 

Kan ik Buku gi Pret kopen voor een vriendje of familielid?
Nee, het boekje is alleen voor kinderen op basisscholen in District Nickerie (Suriname).

 

Hoe krijg ik Buku gi Pret?
In de laatste schoolweek wordt Buku gi Pret op de basisscholen in Nickerie uitgedeeld in elke klas. Als een kind afwezig was, is voor hem of haar een boekje aan de leerkracht gegeven. Heb jij jouw boekje nog niet, vraag het dan op school.


Zijn alle activiteiten voor alle kinderen?
Buku gi Pret is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen, van groep 1 tot en met 8. Voor sommige activiteiten heeft de aanbieder ervan een leeftijdsgrens vastgesteld. Die grens heeft Buku gi Pret dan overgenomen.

Waarom heet het Buku gi Pret?
Het is een combinatie van Surinaams (Buku gi) en Nederlands (Pret). Met het boekje willen we de vakantie voor de kinderen nóg leuker maken. Op Bonaire en Aruba is het hele boekje is tweetalig: Papiamentu en Nederlands. Voor de titel hebben we gekozen voor een combinatie. "Buki di" is Papiamentu, "pret" is Nederlands.


Hoe komen jullie aan de aanbiedingen?
We hebben aan allerlei bedrijven en organisaties gevraagd of ze aan de kinderen een leuke aanbieding wilden aanbieden tijdens de grote vakantie. De meeste wilden dat graag doen. 

Moeten mijn ouders/verzorgers altijd mee?
Dat scheelt per activiteit. Soms is het verplicht dat er een volwassen begeleider meegaat. Dat staat dan in het boekje erbij. Als je het zeker wilt weten, neem dan contact op met de aanbieder van de activiteit.

 

Waarom is het alleen voor kinderen van de basisschool in Nickerie?
Dit jaar is gekozen om het alleen voor basisschoolkinderen in Nickerie te doen. Als het een succes wordt en meer districten willen meedoen, dan kan dat komende jaren natuurlijk.

 

Ik ben mijn Buku gi Pret kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?
Helaas zijn er geen reserve boekjes gemaakt. Daarom is bij het uitdelen gezegd om meteen je naam op het boekje te schrijven en het goed te bewaren.

 

In welke periode is Buku gi Pret geldig?
De aanbiedingen zijn geldig tijdens de grote vakantie. In 2024 is dat van vrijdag 17 augustus t/m 30 september.

 

Komt er voor elke vakantie zo'n boekje met aanbiedingen?
Wie weet? Als het succesvol is en er willen genoeg organisaties meedoen met activiteiten en kortingen, dan kan het natuurlijk vaker.

 

Wat is de oplage van Buku gi Pret?
Er zijn ......... basisschoolkinderen in Nickerie. Er zijn daarom ....... boekjes gemaakt en een paar extra, omdat ook elk bedrijf dat meedoet een exemplaar krijgt.

Waarom wordt Buku gi Pret in Nederland gedrukt?
We drukken het liefst in Suriname, maar de eerste keer hebben we simpel dezelfde drukkerij gebruikt als die we voor het Bonairiaanse Buki di Pret gebruiken. Met die drukkerij in Nederland hebben we goede ervaringen en kan het het bijzondere formaat maken.

Ik ben ondernemer en wil ook graag in Buku gi Pret.
Leuk! Natuurlijk ben je welkom voor de volgende editie. Neem snel contact met ons op.

 

Kan ik adverteren in Buku gi Pret?
In principe zijn er in Buku gi Pret geen commerciële advertenties opgenomen. Het moet geen winstgerichte folder vol reclame worden, maar een activiteitenboekje voor kinderen. In overleg kunnen we bepalen of het wenselijk is in komende edities wel advertenties op te nemen. Neem snel contact met ons op.

 

Ik wil ook ambassadeur worden van Buku gi Pret. Kan dat?
Fijn dat ook jij Buku gi Pret een warm hart toedraagt. Er zijn twee soorten ambassadeurs: officieel en informeel. Iedereen die Buki di pret aanbeveelt en de kinderen van Nickerie het beste gunt, zien wij als ambassadeur van de goede zaak.